Band / Bio

pIE p.KLEINe bio

pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein)


Wel, waar beginnen we?


De muziek: cabaretpunk: een unieke mix van ska, pop, folk, kleinkunst, patchanka en wereldmuziek. Uiteraard ook met vleugen tango, rock, cabaret, funk, punk en italodisco. Catchy nummers en oorwurmen die in je trommelvliezen kruipen.


De teksten: Nederlandstalig, vol subtiele humor, diep menselijke taboes en rake observaties over de onzin van het leven. No-nonsense met veel nonsens.


De muzikanten: al bijna 20 jaar een geolied machien: Pie, MC Big Bolle, Willem Twee en de Sexy Blazers. Een muzikaal rariteitencabaret zonder drum of  scheurende gitaren, maar met... twee trompetten, akoestische gitaar, bas, percussie, accordeon, piano en vijf stemmen.


Live: één brok goesting, energie en plezier:

- + 480 shows

- 2 x halve finale Nekkawedstrijd

- theatervoorstellingen: cultuurcentra, huiskamers, …

- festivals: Na Fir Bolg, Fiesta Mundial, Gitannekesfoor, Clamotte Rock, …

- op het podium met o.a. Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, The Levellers, Muchachito Bombo Infierno, Gers Pardoel, Rick De Leeuw, Radio Guga, Axelle Red, Isbells, The Kids, Daan, De Mens, Katastroof, Urbanus & De Fanfaar, Paul Michiels, ...

 


Concertmonkey.be: "pIE p.KLEIN, een vreugdevolle vijfkoppige band, brengt optimistische plezante muziek. Verhalend en speels brengen zij met veel overtuiging hun nummers. Je kan moeilijk blijven stilzitten en de band verplicht je om dadelijk vrolijk te worden".


Nieuwsblad - CC De Werft Geel: "De groep is echt een verrassing. Ze hebben een blazerssectie en dat is bijzonder voor kleinkunst. Zo creëren ze een breed muzikaal pallet. Hun toon zit goed: songs en bindteksten gebracht met een vleugje ironie en zelfspot. En dat werkt.” 

© Carine Van Den Broeck

© Adrie De Kok

en dan nu... muziek!

 

Hier vind je onze albums

en check ook onze bandcamp !

pIE p.KLEINe muzikanten

Pie

Zang - Gitaar

Sexy Kevin

Trompet - Zang - Kazoo

Elektrische Gitaar

MC Big Bolle

Zang - Freestyle - Percussie

Kick - Drum - Bas

Sexy Jan

Trompet - Zang - Keys

Opblaasgerief

Willem Twee

Zang - Bas - Keys

Accordeon - Rikrik