Band / Bio

pIE p.KLEINe BIOGRAFIE

pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein) speelt "cabaretpunk".

 

pIE p.KLEIN combineert de wereldmuziek en ambiance van Bart Peeters, het theater en luisterlied van De Nieuwe Snaar en de rock’n’roll en ballen van Clement Peerens.

 

pIE p.KLEIN speelt pop, kleinkunst, ska en cabaret, met vleugen techno, tango, funk, folk en house. Hun Nederlandstalige teksten over herkenbare en onverwachte situaties, de kleine ergernissen en de grote zin van het leven. Ze zitten vol humor, woordspelerij en waarheden.

 

pIE p.KLEIN speelt live in een ongewone bezetting: zonder drum en zonder scheurende gitaren (meestal toch…), maar wél met ander duw-, trek- en klopgerief, akoestische gitaar, basgitaar, 2 trompetten, accordeon, piano en vijf stemmen. Een muzikaal rariteitencabaret met veel energie en goesting.

 

pIE p.KLEIN speelde al in vele zalen en cultuurcentra en op wereld-, familie- en punkrockfestivals (NaFirBolg, Clamotterock, Swingin'Hulsen, Hestival, … ).

 

pIE p.KLEIN was twee keer halve finalist van de Nekkawedstrijd, twee keer halve finalist van de Nederpopprijs en verzorgde het voorprogramma van o.a. The Levellers, Bart Peeters, Wigbert & Hautekiet, Red Zebra, The Kids, De Mens, Katastroof, Antwerp-Gipsy-Ska-Orchestra, Axelle Red, Urbanus & De Fanfaar, Gers Pardoel, Paul Michiels, Meuris, ...

 

Concertmonkey.be 2017: "pIE p.KLEIN, een vreugdevolle vijfkoppige band, brengt optimistische plezante muziek. Verhalend en speels brengen zij met veel overtuiging hun nummers. Je kan moeilijk blijven stilzitten en de band verplicht je om dadelijk vrolijk te worden".

( 2017 in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg )

Cabaret-Punk van de bovenste plank

 

Bekijk onze laatste Albums.

Je kan ze ook vinden op Bandcamp.

pIE p.KLEINe Muzikanten

Pie

Zang - Gitaar

Sexy Kevin

Trompet - Zang - Kazoo

Elektrische Gitaar

MC Big Bolle

Zang - Freestyle - Percussie

Kick - Drum - Bas

Sexy Jan

Trompet - Zang - Keys

Opblaasgerief

Willem Twee

Zang - Bas - Keys

Accordeon - Rikrik

Copyright pIE p.KLEIN - 2020 @ Alle rechten zijn van ons